Opplev Europa og Tour de France på elbilferie

Planlegger du å kjøre elbil gjennom Europa denne sommeren? Det blir nok en fantastisk opplevelse, og med gode forberedelser blir det en smidig reise. Kanskje får du også oppleve litt av sommerens store sykkeleventyr?

Opplev Europa og Tour de France på elbilferie

UNO-X MOBILITY: Laget er invitert til Tour de France for andre år på rad. Foto: H. Talbot


Tour de France er nok et mål for flere nordmenn på bilferie i Europa i sommer, spesielt når Uno-X Mobility sykler verdens største sykkelritt for andre år på rad.

- Har du anledning så sett av en dag til å følge Tour De France og oppleve den spesielle stemningen som følger med dette rittet, enten ved starten eller langs løypa. Ta gjerne med en piknikkurv og rikelig med solkrem, oppfordrer Jens Hveem, Head of Experience Marketing i Uno-X.

Han har flere gode tips for spesielt elbilsjåfører som skal ut på veien på kontinentet i sommer, vi deler dem under.


Planlegg lading med Google Maps


Google Maps er et utmerket verktøy for å finne ladestasjoner langs ruten din. Du kan enkelt søke etter elbilladere, få informasjon om beliggenhet, tilgjengelighet, og type ladere. Dette gjør det lettere å planlegge hvor du skal stoppe for å lade bilen, slik at du unngår stress og uventede situasjoner med lav batterikapasitet.


Velg hotell med elbillader


Når du planlegger overnatting, er det lurt å velge hoteller som tilbyr elbillading. Dette gjør det mulig å lade bilen mens du hviler, og du slipper å bruke tid på å finne en ladestasjon om morgenen. Mange hoteller annonserer nå om de har elbilladere, så det er verdt å sjekke dette når du reserverer rom.Tesla-ladenettverk


Tesla har et svært godt ladenettverk i Europa. Det er imidlertid viktig å sjekke på forhånd om disse laderne er tilgjengelige for andre bilmerker enn Tesla.  

I Norge er alle Tesla-ladere åpne for alle typer elbiler, på grunn av nasjonale krav. Slik er det ikke nødvendigvis i andre europeiske land, så vær oppmerksom på dette når du planlegger reisen din.

TOUR DE FRANCE er verdens største, årlige sportsarrangement. Foto: Szymon Gruchalski


Opplev Tour de France


- Uno-X Mobility har gjort historie som det første norske laget som deltar i Tour de France, og i år er de invitert for andre år på rad. Det blir derfor ekstra gøy for nordmenn å ta turen innom sykkelrittet akkurat i år, forteller Hveem.

Tour de France går gjennom vakre landskap og sjarmerende byer, og ender i år i Nice. Når du først er på tur i Europa, kan du kombinere kjøreturen med å oppleve en av verdens største sportsbegivenheter. Det er en unik opplevelse å være med på livet og stemningen langs ruten. 

Det anbefales å stå ved starten eller underveis i etappene, der det ofte skjer mer og du får en bedre opplevelse enn ved målområdet.

Se ruta og finn informasjon om rittet på den offisielle nettsiden for Tour de France.