Hva er leasing og hvordan fungerer det å lease firmabil

Leasing av firmabil innebærer i praksis at en næringsvirksomhet leier en helt ny bil i en lengre periode. Leasingselskapet er eier av bilen, mens bedriften har full bruksrett i leasingperioden.

Leasingperioden for firmabiler har vanligvis en lengre kontrakt sammenlignet med privatleasing. Hos Autoplan tilbyr vi Proff-lease, en ordning der vi leaser til næringsvirksomheter med en tidshorisont fra ett til fem år, etter kundens ønsker.


Hva er fordelene ved leasing av bil til ansatte?

Ved leasing av en firmabil får den ansatte bruksrett som en bileier samtidig som man slipper å bekymre seg for verditapet i leasingperioden. Ved leasing av firmabil betaler man avskrivningen på kjøretøyet i stedet for å måtte dekke hele kjøpesummen som ved kjøp av ny bil. Når leasingperioden er over, kan selskapet enkelt bytte til nye firmabiler uten å måtte håndtere salg av "gamle" biler. Her er flere fordeler ved å lease bil til bedrift:

 • Den ansatte får en splitter ny bil i topp stand med nybilgaranti. Siden bilen er helt ny, er det mindre behov for vedlikehold og liten risiko for feil.
 • Bedre forutsigbarhet og økonomisk oversikt.
 • Man slipper dyre billån.
 • Selskapet unngår å binde kapital.
 • Normal service på bilen, inkludert oljeskift, luftfilterbytte osv.

Hva koster det å lease firmabil?

Ved leasing av firmabil gjennom Proff-lease hos Autoplan, betaler man et månedlig beløp uten startleie som ved privat leasing. Det kan imidlertid være noen startkostnader, for eksempel hvis man ønsker abonnement på bombrikke.

Prisen på leasing vil variere av flere årsaker. Det er viktig å kontakte leasingselskapene du vurderer for å finne en bil som passer for bedriftens behov og få informasjon om kostnader, pris per kilometer, inkluderte ordninger og utstyr i leasingavtalen osv.

Hva er viktig å passe på ved leasing av biler for bedrifter?

Når du velger å lease en bil for din bedrift, er det viktig å være oppmerksom på flere faktorer. Som leietaker har du et ansvar for å følge opp bilens vedlikehold og ta ansvar for eventuelle skader, feil eller mangler som går utover normal slitasje. Både service og vedlikehold kan inkluderes i leasingavtalen. Dette skjer etter nærmere avtale før uttak av ny bil. Det er ditt ansvar som bilbruker å påse at bilen følger sitt serviceprogram til anbefalte tidspunkter.

Om ikke annet er avtalt, vil forsikringen komme som en tilleggskostnad til leien. Leasingbilen vil være dekket av nybilgarantien, som vanligvis varer opptil fem år. Det er viktig å sette seg inn i vilkår og begrensninger som gjelder for garantien. Vær oppmerksom på at garantien vanligvis ikke dekker kostnader som nye vindusviskere, reparasjon av bremser og nye dekk.

En leasingavtale er juridisk bindende for den angitte leasingperioden. Hvis det skulle oppstå noe ekstraordinært, er det viktig å ta kontakt med leasingselskapet ditt for å finne en løsning.

Hvis det er satt en begrensning på kjørelengde i avtalen, må du følge med og eventuelt justere antall kilometer i tråd med avtalen.

Hvorfor skal jeg velge å lease firmabiler hos Autoplan?

Vi er en profesjonell aktør innen biladministrasjon, og vi fokuserer på å være en pålitelig og tilgjengelig rådgiver for bedriftskunder som ønsker leasing av bil. Hos Autoplan møter du erfarne og kunnskapsrike ansatte som kan svare på små og store spørsmål angående utstyr og andre aspekter ved bilhold. Og hvis noe uforutsett skulle skje, finner vi en løsning i samarbeid med deg.

Hvordan fungerer Proff-lease?

Proff-lease er en enkel, oversiktlig og lønnsom ordning for bedrifter. Med én samlefaktura i måneden vil du ha god kontroll over utgiftene til bilholdet. Gjennom en brukervennlig nettportal kan våre leasingkunder følge med på alt som angår bilene, inkludert bilbruk, serviceintervaller, drivstoffpåfylling osv.

Proff-lease gjelder både for offentlige instanser og privat næringsliv. Ta kontakt med en av våre rådgivere for å finne løsninger som passer perfekt til dine og selskapets behov.

Hvilke biler er tilgjengelige for leasing hos Autoplan?

Har du behov for en bybil, en bil for lengre turer, store og/eller små varebiler? Autoplan er merkeuavhengig, og vi gir deg muligheten til å velge blant et bredt spekter av bilmerker og bilmodeller som dekker behovene til bedriften din. Vi har også avtaler med landsdekkende verkstedkjeder for service og håndtering av uforutsette hendelser.


Hvilke tjenester, avtaler og utstyr er inkludert i leasingen?

Når du inngår en Proff-lease-avtale med Autoplan, kan du inkludere flere gunstige ordninger, for eksempel:

 • forsikring
 • dekk og dekkhotell
 • drivstoff
 • bilvask
 • bilutstyr og bilrekvisita
 • service og vedlikehold
 • bompasseringer
 • bildekor og innredning
 • elektronisk kjørebok

Autoplan tilbyr også fordelsavtaler med flere av våre leverandører innenfor drivstoff, verkstedtjenester, dekkhotell med mer.

Hvordan fungerer innlevering av leaset firmabil?

Når leasingavtalen for bedriftsbiler avsluttes, skal bilen leveres tilbake med det samme utstyret som den hadde ved leasingens start. Kilometerstanden blir sjekket mot leasingkontrakten, og deretter blir bilen tatt inn for vurdering og taksering.

Vi i Autoplan samarbeider med NAF for denne prosessen. Bilen blir undersøkt for unormal slitasje, eventuelle skader og feil. Etter gjennomgangen blir bilen behandlet på et av våre klargjøringsverksteder, slik at vi får oversikt over eventuelle kostnader.

Vi opprettholder en kontinuerlig dialog med deg som kunde for å sikre enighet og forståelse om bilens tilstand. Dette bidrar til å unngå ubehagelige overraskelser når sluttoppgjøret skal gjøres.

Hvilke alternativer finnes for leasing av biler?

Noen velger bilabonnement i stedet for å lease bil. Begge ordninger er leie av bil, men ved leasing av bil er leieperioden over en gitt tid, gjerne tre-fire år.

Når du abonnerer på bil, betaler du en fast månedlig sum og henter ut bilen når du trenger den. En slik ordning passer dersom du trenger bil i kortere eller lengre perioder, for eksempel om du må pendle hver dag i perioder av året, altså ikke korttidsleie som når du leier bil for en weekend i ny og ne. Vær obs på at noen bilabonnement tillater deg å skifte biltyper etter behov, mens andre gir adgang til kun en fast bil.

Spør oss om leasing