Auto Plan overtar leasingportefølje fra SpareBank 1

06.06.2018:

Auto Plan, Norges fjerde største biladministrasjonsselskap er blitt enig med SpareBank 1 Bilplan om overtakelse av deres kundeportefølje. Overtakelsen tilfører Auto Plan ytterligere 1500 biler i sin portefølje og utvider bilparken med 20 prosent til nærmere 7000 biler.

- Oppkjøpet gjør vi for å øke vår konkurranse- og innkjøpskraft samt at vi øker kundemassen. Biladministrasjon er i vekst, og det er stadig flere nye aktører i markedet. Auto Plan har vært blant Norges ledende aktører innen biladministrasjon i en årrekke, og med dette oppkjøpet styrker selskapet sin posisjon. Markedet er i vekst da flere bedrifter ønsker å konsentrere seg om kjernevirksomheten sier daglig leder Tormod Kvam i Auto Plan.

Oppkjøpet forsterker Auto Plans posisjon i både offentlig og privat sektor.

- SpareBank 1 Bilplan og Auto Plan har kunder i de samme bransjene. Derfor vil overtagelsen være enkel å gjennomføre. Vi har jobbet med kunder i de samme private og offentlige segmentene og vi har lang erfaring med å gi disse kundene et enkelt og gunstig bilhold. Med et stort antall kunder i Midt-Norge og ambisjoner om å ta større del av dette markedet, har vi bestemt oss for å åpne avdelingskontor i Trondheim. Vi gleder oss til å møte våre nye kunder og vise våre løsninger, sier Kvam.

Styret i SpareBank 1 Bilplan besluttet tidligere i år å nedskalere selskapet og det har blitt drevet videre i en overgangsfase med siktemål å ivareta kundenes interesse og finne gode løsninger videre.

- Vi har nå funnet en god og langsiktig løsning for våre kunder. Auto Plan vil tre inn i løpende avtaler med gjeldende betingelser, sier styreleder Jan Pedersen i SpareBank 1 Bilplan.

Etter oppkjøpet har Auto Plan nærmere 7000 biler ute på veien og styrker sin posisjon som et av Norges ledende biladministrasjonsselskaper.

Om Auto Plan

Auto Plan ble stiftet i 1999 og er en del av Sulland Gruppen, et av Norges største bilkonsern. Selskapet har hovedkontor på Hamar og distriktskontorer i Oslo og nå Trondheim. Etablering av avdelinger i Østfold og Tromsø vurderes som selskapets neste etableringer. Auto Plan omsatte for ca. 750 mill. kr i 2017 og har 49 ansatte.

Kontaktinformasjon:

Tormod Kvam
Daglig leder Auto Plan AS

915 25 830
tormod.kvam@autoplan.no

Bjørn R. Hagen
Driftssjef SpareBank 1 Bilplan

915 42 514
bjorn.hagen@bilplan.no