Unngå påkost med regelmessig vedlikehold

Som bruker av leasingbilen er det mye du kan gjøre selv for å vedlikeholde og pleie bilen utover regelmessig service. På den måten kan du selv bidra til å opprettholde tilstanden ved tilbakelevering.

Unngå påkost med regelmessig vedlikehold

Få de beste tipsene til teknisk sjef hos Autoplan

Tore Andreassen er teknisk sjef hos Autoplan, og mener det verken er krevende eller omfattende å vedlikeholde bilen. 

"Med gode rutiner kommer du langt og unngår samtidig store påkostutgifter", sier han. 

Her deler han sine beste vedlikeholdstips:


1. Vask bilen regelmessig

Vask bilen regelmessig og bruk gjerne avfetting som enkelt fjerner veisalt og asfaltstøv spesielt i den kalde årstiden. Sørg for at understellet får seg en vask innimellom, dette gjøres best i et vaskeanlegg med underspyling.


2. Husk kriker og kroker

Vask godt i hjulbuer og i nedkant av dører og i kantene rundt døråpninger.


3. Husk på interiøret

Vask gummimatter og ta en runde med støvsugeren både på tepper og seter.


4. Spar setene for slitasje

Et setetrekk sparer førersetet for mye slitasje.


5. Ta grep for å minimere skade fra steinsprut

For å unngå steinsprut og lakkskader er det alltid lurt å holde god avstand til kjøretøyet foran. Har du fått steinsprut er det lurt å forsegle hullet umiddelbart med en tape inntil du får utbedret dette hos en av våre samarbeidspartnere, Riis Bilglass eller Hurtigruta Carglass. De vurderer skaden og om ruta kan repareres eller må skiftes. Sjekk steinsprut i lakken regelmessig og vi anbefaler å fylle «hullet» med egnet lakk så raskt som mulig før skaden blir mer omfattende og det dannes rust.


6. Unngå bulker

Unngå å parkere i trange omgivelser så slipper du kostbare småbulker fra «naboens» dører.  Har du bulker eller riper i lakken anbefaler vi å ta dette så raskt som mulig med ditt forsikringsselskap og få dette utbedret før tilbakelevering.


Er det noe du lurer på rundt vedlikehold eller skader, ta kontakt med Autoplan sin kundeservice på telefonnummer 02886 eller send epost til kundeservice@autoplan.no.