Reparer frontruta før vinteren tar den!

Er bilen din klar for møtet med snø og kuldegrader? Holke eller slaps og strødde veier? Det er ekstra viktig å være føre var når kjøreforholdene forverres av varierende temperatur, nedbør, mørke og dårlig sikt.

Reparer frontruta før vinteren tar den!

Hurtigruta Carglass® har en klar oppfordring til alle bilførere: Reparer frontruten før vinteren tar den!

Det skal lite til før en stein treffer frontruta. Vinteren kan variere fra sprengkulde og store snømengder til mildvær og regn. Statens vegvesen har skjerpet sine krav til sikre veier. Det betyr at terskelen for å salte og strø er lavere enn før. Tall fra forsikringsbransjen bekrefter at steinsprutskader på bil har økt kraftig de siste ti årene.

Dessuten: Piggfrie dekk har en mykere gummi enn piggdekk, noe som gjør at stein lettere setter seg fast i rillene.

Dersom du skulle oppdage en steinsprutskade når du skraper is av ruta, er det smart å få den reparert så raskt som mulig. På vinteren sprekker ruta enda lettere fordi vann legger seg i skaden – og når vann fryser, utvides det.

Dersom du oppdager en steinsprutskade er det bare å ta kontakt med din nærmeste Hurtigruta Carglass® avdeling. Der får du reparert skaden raskt og enkelt.

Er bilen din klar for vinteren?

Er du en av dem som alltid er litt sent ute om morgenen, og som «glemmer» å legge inn litt ekstra tid til å fjerne is på bilrutene?

Det er vel ingen som synes det er «morsomt» å skrape is av bilrutene en iskald vintermorgen? Noen gjør seg riktig flid og sørger for god sikt. Andre velger den lettvinte løsningen og tenker at varmeapparatet ordner resten.

En ting er at en fører med minimal sikt er en trafikkfare i seg selv. En annen ting er at det faktisk kan koste deg førerkortet dersom du ikke skraper ordentlig. Avhengig av alvorlighetsgraden, kan du enten få en stor bot eller bli straffet for trafikkfarlig kjøring.

En god isskrape er gull verdt. Hurtigruta Carglass® deler ut gratis isskrape ved alle sine avdelinger.