BILVASK: YX tilbyr rabatt for Autoplan-kunder

Slurver du med bilvask om vinteren? Det er det ingen grunn til. Som Autoplan-kunde har du 20 prosent rabatt på maskinvask når du bruker YX sitt Firmakort.

BILVASK: YX tilbyr rabatt for Autoplan-kunder

Det er vel ingen som med hånda på hjerte synes det er noe stas og kjøre rundt i en møkkete bil? Men likevel: Altfor mange venter til vårsola titter fram med å ta seg bryderiet med en bilvask. 

Men er det lurt? - Nei, så definitivt ikke, og det er det heller ingen grunn til, sier drift- og innkjøpssjef Cato Viken i Autoplan.

Markeds- og sponsorsjef i YX, Jens Hveem presiserer at det er viktigere å vaske bilen om vinteren enn om sommeren. 

- I YX er vi opptatt av at det skal være 100 prosent trygt – og ikke minst behagelig – og kjøre inn i en vaskehall for å få bilen vasket. I tillegg er det også mer miljøvennlig, sier han.


300 stasjoner med rabatt

YX har rundt 300 stasjoner rundt i landet, og de aller fleste tilbyr bilvask. Alle som er kunder via Autoplan har 20 prosent rabatt på maskinvask når du bruker sitt YX Firmakort. 

Cato Viken minner om at i Sverige og Tyskland er det forbudt å vaske bilen hjemme. – Det jo ikke uten grunn. En topp moderne vaskehall er ikke bare skånsom mot bilen, men er også meget vannbesparende. YX sine maskiner bruker maks 60 liter vann per bil. I tillegg blir alle miljøgifter samlet opp i tanker og blir deretter hentet, transportert og håndtert som spesialavfall etter myndighetenes strenge krav, sier han.

For å illustrere dette poenget, sier markeds- og sponsorsjef i YX, Jens Hveem at vi kan sammenlikne bilvask med oppvasken hjemme: - Det er mindre energikrevende og mer vannbesparende å la oppvaskmaskinen gjøre jobben enn å vaske opp for hånd, sier han.


Du representerer firmaet

Jens Hveem har ellers en klar oppfordring til alle Autoplan-kunder: - For å være ærlig mener jeg alle som kjører firmabil - og særlig hvis logoen er godt synlig - plikter å holde bilen ren, året rundt. Faktum er jo at du representerer firmaet ditt på veien, presiserer han.


Vedlikehold er god økonomi

Cato Viken i Autoplan minner om at jevnlig bilvask og godt vedlikehold også er god økonomi. Ved å fjerne salt, flyverust og asfaltflekker reduserer man faren for rustskader. Det er med på å sikre restverdien på bilen din når den skal leveres tilbake.